OVER MIJ
 

Lilian

Mijn naam is Lilian van Houten-van den Bosch en ik woon in het buitengebied Geersbroek tussen Ulvenhout en Chaam waar ook de praktijk is gevestigd. Na een loopbaan als personeelsfunctionaris ben ik in 2008 mijn eigen praktijk gestart voor inzichten en begeleiding en als holistisch paardentherapeut. Vanaf 2018 heet de praktijk 2C the Horse. 

2C the Horse, met als eerste ‘2C’ staat voor mijn beide ouders (2) wiens naam beide met een C begint. Dankzij hun liefde, steun en aanmoediging ben ik wie ik ben en heb ik mijn praktijk vorm durven geven. 

‘2C’ is ook een andere schrijfwijze voor ‘to see’. Ook staat de ‘2’ voor dat we het gevraagde stuk samen gaan bekijken. 

 
Bjorn samen.jpg

In mijn praktijk leer je de essentie te zien. De essentie van een probleem, de essentie van een stijl (bv van omgaan met elkaar of van leiding geven) of zelfs de essentie van je leven. Het paard (the Horse) staat symbool voor deze essentie. In vrijwel alle culturen zien we het paard terug in verhalen, in verering en in gebruik. Denk bijvoorbeeld aan de Indiaanse, de Griekse en Keltische culturen. 

Het gaat erom dat jij jouw eigen “paard” gaat zien. Soms is dat een renpaard, soms een stevig trekpaard, een andere keer weer een alfa merrie/hengst of juist degene die liever meebeweegt in de kudde. Het paard staat symbool voor inzicht in je situatie. Ontdekken we dat inzicht dan begeleid ik je om dit in je leven/werk te integreren. Als je wilt, werken we letterlijk met paarden. 


Spirituele/Paranormale/Intuïtieve coaching
is coaching met een beetje meer!

2c, to see the Horse. Waarnemen, denken, voelen en doen staan in een complexe verhouding tot elkaar. Soms is een intuïtieve benadering “gemakkelijker” dan een rationele. Het denken kan zowel bijdragen aan oplossingen als soms oplossingen in de weg staan door irrationele gedachten die dan gevoed worden.

Waarom intuïtieve coaching? 

  • de oorzaak waarom je vastloopt, is snel te achterhalen;

  • daardoor direct gerichte handvatten om mee aan de slag te gaan;

  • inzichten geven letterlijk ruimte om er anders naar te kijken of mee om te gaan;

  • geen must om iets met spiritualiteit of het paranormale te hebben -- het is een middel en geen doel; - er is een extra tool om je doel (acceptatie, verwerking, verandering, inzichten) eerder te halen. 

Voor mij geldt als positief resultaat van de interventie: de vergroting van het zelfbewustzijn en de uitbreiding van je repertoire om je eigen situatie positief te beïnvloeden.